Idag är det lördag!!

Nu så sitter jag här i min lilla etta helt proppmätt, fördigsminkad, håret är fixat, den nya klänningen är på och smuttar på min goda malibu drink! Snart ska jag träffa Jennie och sedan ska vi traska bort till Sandra som har inflyttningsfest! Jag hoppas på en rolig kväll =)

Idag så har jag varit på sta och shoppat lite fastän jag har shoppingförbud och ska spara mina pengar till London. Men när man hittar riktiga fynd och 75% på det så kan man bara inte låta bli att slå till. Tur så gick jag hem efter två affärer för annars hade jag väl blivit ruinerad!!

Have a good one!!

 


Snaaaart Maaat!!

Nu så är jag och Mathilda snart på väg hem till Jennie för att äta vegetarisk lasagne! Kommer nog bli mumma =) Vi kom juh på alla idéer för att slippa plugga, så nu har vi bakat lite gott som vi ska överraske Jennie på! Hoppas hon inte hinner läsa detta innan bara!
Sen så ska jag träffa Johan för han åker juh iväg till åre imorn den lyckosten! Medan en annan ska vara typ själv i växjö hela helgen när alla andra får besök! Men det ska nog med gå bra ska ni få se! Ligger juh efter i statistiken så jag vet juh vad jag har att göra!!
Sen så ska jag inom stan med, måste växla till mig lite pund för idag så sjönk den!! Det passar juh josses shoppingbudget alldeles utmärkt!!! Det har redan börjat klia i fingrarna på mig så shoppingabstinensen närmar sig sakta men säkert...




Kaos!!

Nu råder det kaos i Josses liv, med en genomförkyld näsa som bara rinner och rinner. En japan som är en utav de knäppaste jag någonsin har träffat och med ett snöoväder som inte gör att det lockar att gå utanför dörren! Att mitt huvud snart exploderar gör juh inte saken bättre!! Men ikväll ska jag hem till Mathilda för fisksoppa, hoppas den blir kanongod för jag e redan hungrig och den serveras inte förräns halv 8...

Joo, appropå Japanhelskottet!! Vi hade juh vår omtenta den 4:e januari i Mikro 1 och skulle få ytterliggare en chans nu den 6:e februari TRODDE VI!! Men nu så har idioten ändrat sig så att bara de som inte gjorde tentan den 4:e får göra den nu. Fast jag kan välja att göra om den men så stryks min gamla tenta helt och hållet. Man har juh ändå lite hopp om att man klarade den liksom! Sen när vi snackade med idiothelvetet så säger han att det är fel på HELA klassen och att vi missuppfattar honom.. Nu så har vi klagat men jag tror inte det hjälper. Tacka vet jag den nya läraren som vi har som verkar ha lite vett innanför pannbenet!! Även om det är svårt så försöker han och han vill nog att vi ska ha en chans att åtminstone klara tentan liksom!!!


Aaaarh KAOS, KAOS, KAOS!!!!

Pinsamt värre!

Kan juh berätta om föreläsningen idag.. ÄNTLIGEN en lärare som verkar vara vettig, pedogogisk, kan förklara och verkar vilja att man ska förstå!! En aning pinsamt var juh att jag satt och hostade, nös och snöt mig hela lektionen!

Nu så är jag nyss hemkommen från apotektet för ALLA mina värktabletter var slut! Nu så ska jag äta och sen ska jag krypa ner i sängen! Det värsta med att bo själv är att det inte finns någon att prata med när man e själv, ingen som lagar mat åt en när man ligger i soffan sådär ynklig och dann, ingen som kan ge en ett glas vatten eller bara tycka synd om en!!!

Någon som vill hälsa på och ställa upp för lilla ynkliga josse?!?!



Jag lever...

... efter en veckas skidåkning i alperna... Men det är med nöd och näppe! Efter x antal vurpor, x antal öl och inte lika många timmars sömn så har jag gått och blivit genomförkyld med en hals som kliar och ett huvve som dödar samt feber! Men jag ska inte klaga. Om 45 minuter börjar föreläsningen så ska allt ta och duscha lite och sätta på mig lite anständiga kläder. Sedan blir det en runda till apoteket innan jag ska hem och krypa ner i min säng igen!!!


Today is the day!!

Wiiiie, snart så åker vi! Sandra kommer om en och en halv timme å Malin om två! Sen så ska vi släpa på allt vårt bagage till pressbyrån, lär juh ta ca 20 min. I vanliga fall tar det väl 8 minuter att traska dit!! Nu så lagar jag pannkakor, måste juh använda den sista mjölken och äggen fast den första ser då inte riktigt frisk ut! Sen så måste jag gå igenom packnigen en sista gång. Men huvudsaken är att jag har med pjäxorna och mina varma skidbyxor, passet och Visakortet för resten går väl alltid att lösa!!

Hörs om en vecka för nu så drar vi snart...

Österrike 2006

Det är inte Tååsda idag inte!!


Barret e lockigt, sminket e på, det enda som saknas är en fet puss och en trevlig utekväll med gänget! Första stoppet, MAT hos Mathilda vilket kan behövas för magen har kurrat sen halv 3!

Förresten jag har läst mycket på Hallandsposten om Hallandska dialekter och jag ska bara säga att jag älskar min dialekt. För det är väl ändå en Tåååsdag som jag ska åka till London och jag hoppas inte att vi ska få kååv hemma hos Mathilda i och med att det är typ de värsta jag vet!! ;)

Time for bed!

Efter en hård veckas tentaplugg så är det bara att gå och lägga sig och försöka sova så gott som det bara går (trots festen ovanför) för att vara pigg imorn till tentan!! Hoppas, hoppas, hoppas jag klarar den =)


Italien 2007



Malin, jag lovar att laga en riktig Jossie specialare när/om du kommer till växjö, och till alla andra med som kommer och hälsar på!!


!!!

Maten blev kanongod!! Fast det är juh klart när det är mästerkocken som har lagat den! Bjöd Johan på klyftpotatis, kycklingfilé med senapssås på! Jag kunde juh inte få högsta betyg för vad ska han då ge mig om jag överträffar mig själv nästa gång. Men det var närainpå. Fast lite mer salt hade faktiskt behövts om jag ska vara helt ärlig!!

Puss å hej leverpastej =)


Matlagning!

Nu så är det nästan upp till bevis!!
Ugnen är på, alla ingridienserna är framme och jag har redan ringt pappsen en gång för att dubbelkolla ;)




Juste, jag och Malin ska till London den 11 Mars=)
Wiiiiiiiieee!!


Lallalalaa!!

Nu så är jag back in växjö. Kom i lördags å sen dess har det nästan bara bestått av plugg & plugg, fast har även hunnit med att träffa Johan och Mathilda samt alla andra i skolan! Eller på väg in i bibblan ;)!! Ska bli så skönt när Mikron är över och vi slipper japanen och föreläsingarna. Tacka vet jag att vi redan har haft den sista! Men nu ska jag juh bara pränta in det i skallen. Eller neej, jag ska studera ;)

Mathilda bjöd på jättegod mat ikväll så nästa gång är det jag som ska bjuda tillbaka, för lunchen hon fick idag räknas inte. Pasta och min tomatsoppa! Ska kolla väl i kokboken innan jag bestämmer mig! Kanske borde provlaga det tom så att jag vet hur man gör! Ringde jueh pappis innan för att få lite tips så att jag kan laga något gott imorn med RIKTIG sås!! Hoppas det smakar som det brukar göra när pappa lagar det med, men det tror jag jueh inte.. Grädden på moset skulle vara att brandvarnaren börjar tjuta och allt blir bränt!!


Kroatien-2005
Det börjades redan i tidig ålder!!


Nu är det dags för fredagsmys!!

Äntligen fredag!
Fast egentligen vad spelar det för roll när alla dagar här hemma känns som om det kunde varit vilken dag som helst?!? Nu så är jag nyss hemkommer från mormor och sitter och väntar på att mamma ska komma hem så att vi kan åka till Intersport och lämna tillbaka ett par pjäxor och även till Stadium och fixa lite! Hoppas på en fika med!

Imorn åker jag tillbaka till växjö så ikväll ska jag och pappis laga mat, eller han ska lära mig rättare sagt! Har sagt att det får vara någon avancerad sås så att jag lär mig något ordentligt iallafall! För hacka grönsaker, duka och skala potäter kan jag faktiskt redan!!

Snart så bär det av till österrike!! WIIIIIIIIEEE!!! =)



Halvårsresume!

Januari:
Åkte tillbaka till London efter 3 underbara veckor hemma i Halmstad. Livet går tillbaka till det vanliga och vi har vår hederliga måndagsdrink och går till vårt älskade Slug almost every Thursday! Vi firar australia day en söndag på Slug och Malin Ek ska komma till fulham för första gången. Tror nog att hon fick sig en rejäl chock men vafasiken kul hade vi =)
 


Februari:
Min plånka blev stulen när jag och Malin Samuelsson va ute en kväll i kensington. Snacka kul vi hade, blev bjudna på drinkar från Michael Owens agent och någon tennisspelare.. Kollade på He´s just not that into you med Ekan och Sandra. En himlans bra film för tjejer men boken är desto ännu bättre!! Var fasiken har jag lagt den nu då? Gick på ex antal olika biofilmer och drack x antal drinkar både den klassiska måndagsdrinken och alla andra dagar vi gick ut på dejter med varandra ;) Hamnade juh på gaybarer i Soho utan att veta om det förrän killarna vid bordet mittemot börjar grovhångla! Tittade även på x antal barnfilmer så nu kan jag ALLA repliker utantill i ett tag framöver...



Mars:
Mars med ett stort M. Denna månaden började jag/vi vårt icke nyttiga liv. Fest, fest och åter fest! Det finns så många galna kvällar att jag inte kan räkna upp alla. Men vi hängde i Fulham, Soho, Westend mm... Det var melodifestivalen, Fulham boatrace, Mahiki, Maya, Vendome och en massa massa mer!!
Kommer ihåg när Liz sa till mig och Nicco ibörjan när vi flyttade till London att man lever för helgerna och visst är det så. Men har man ett jobb som vi så kan man leva vilken dag somhelst;)


My best Londonfriends, and I Miss you babes!!




April:
Började med att jag och Ekan tog en weekend till Parre!! Det var en helt UNDERBAR stad och vi gjorde alla turistgrejer på två dagar att tom en man som vi frågade om vad man borde se i Paris blev impad!! Åkte upp i Eiffeltonet, drack goda drinkar, vin, kaffe, åt god mat, festade och turistade och allt annat man borde göra i Paris!!
Gick på en massa olika klubbar, fika och levde livet med andra ord!! Lika bra tat passa på när man är ung... Jag hängde även i parken med Nicco & Moa med barn då såklart. Lekte och gungade osv.. Det bästa va när jag å Gurra va i Kensington Gardens!! "Fiiiin, hålla handen. Ankan äta mig!"

Jag åkte även cykeltaxi, gick på alla mysiga marknader runt om i London. "Pluggade" med Camilla i parken men vill inte direkt påstå att vi pluggade. Vi turistade istället och gjorde läsan på bussen på hemvägen efter en drink istället ;) Engelskan flyter juh lite bättre då eller hur!! Jag borde nog skriva lite mer om barnen och mindre om fest för att ni inte ska få helt fel uppfattning om mig, men under April månad så var det nästan bara drinkar och liknande under varenda lediga dag!! En utav de roligaste kvällarna när vi gick till en bar i östra london, även kallad "Meatmarket", Haha ja om ni fattar. Sedan så drog vi ett gäng vidare på Kareoke. FY fasiken vad kul det var =) WE LIKE!!!



 

Maj:
Festandet fortsatte som under föregående månad. Jag, Liz & Nicco gick på BEYONCE! Vi åkte till Brighton, Oxford, gick på museum och var kulturella.. Till sist så blev det faktiskt riktigt intressant!! Jag var på Musikaler, både "We will rock you" och " Dirty Dancing". Fast den bästa jag har varit på är lejon kungen å det var absolutuely amazing!! Mam and dad var å hälsade på! Vi gick på fotboll, shoppade, drack öl och annat mysigt.
- Josefin, jag är törstig. - Jag har vatten, vill du ha? - Josefin, jag är törstig!
Familjen åkte på semester under en vecka så min enda uppgicft var att sköta om hushållet och fixa och dona lite! SKÖNT!!







Juni:

Detta var min sista månad i London och här hände det mycket =) Va på Steves b-day party (Sandras boyfriend). Malin kom på besök igen.. Jag festade som vanligt, va även på Vanilla bar, dit borde ni gå och drack drinkar som vanligt. Vi firade Midsommar i hyde park, va på jealous och Movida... SHOPPADE som in i bomben! Har så sjukt mkt kläder ifrån london och tur är väl det att jag har shoppingförbud nu då! Jag tog min cambridgeexam and I made it. Fick högst på speaking testet men det visste jag redan. Jag och skriva på engelska är inte det bästa ;)

Det största testen som Au Pair i London var när jag hade kidsen under 3 NÄTTER & 4 DAGAR HELT SJÄLV!! Jag är så sjukt stolt över mig själv! Jag hade inte velat ha 3 söta vildingar till barn just nu, men senare så =) Jag överlevde helgen med nöd och näppe! Mitt år som Au Pair var över och det var riktigt sorgligt att säga hejdå till barnen! Men året i London var väldigt givande för jag klarade mig hela och hållet själv. Jag vet även hur man ska stryka skjortor, städa, att jag ska gifta mig rikt, ta hand om barn, vika kläder, dricka rödvin, att när jag själv får egna små kids så vet jag att jag kommer att klara av att ta hand om dem, prata flytande engelska och bara leva!! Detta är lätt ett år jag kommer att minnas forever =)









2010 =)

På sistone så har jag inte haft någon lust eller ork att skriva här. Kände att jag behövde lite riktigt lov om man nu kan säga att jag ens ha haft det! Mikroplugget har alltid varit där och oroat men nu är omtentan gjorde och det är inget mer jag kan göra åt den. Så det är bara att ta tag i nästa tenta som är om 10 dagar! Kul!!

Det har varit jätteskönt att vara hemma i Halmstad såhär länge! Firat Jul & Nyår och idag så fyller min kära bror 16 bast! Ojoj, vad tiden går... Känns som om det var igår jag själv fyllde 16 och skulle börja övningsköra! Men den tiden är förbi och i år så fyller jag 22. Då e man juh gammal. Kommer ihåg när jag tyckte att mina kusiner var gamla när de va 20 liksom.. Vart tar tiden vägen?!? Men än är jag inte 22 och på mina föregående 21 år i livet så har jag hunnit med en hel del å tur är väl det!! Man sak juh faktiskt leva livet, för man vet aldrig vad som händer...

Nu så har det snöat och snöat och vi har säkert fått en halvmeter snö nu! Kallt och glashalt är det med! Nu så längtar jag till Österrike!! Tänk er om 2 veckor kommer jag in från ett åk i backen och tar mig en varm chocklad! Det ät fina grejer det =) Muuuumma!! Har nästan handlar allt jag behöver inför resan, måste dock köpa en underställströja för min gamla var på tok för liten!

Får inte glömma bort min nyårslöfte: "Jag ska lära mig laga riktig mat och den måste vara god"... Tur så lagar min pappa världens godaste mat så jag har fått lite tips ifrån honom!!


RSS 2.0