Off To Budapest!

Nu så bär det snart av till Budapest där jag ska spendera helgen och väl där så ska Johan möta upp mig! Kommer bli så himla mysigt och roligt. Har velat åka till Budapest sedan Sofie bodde där, tyvär kunde jag inte komma och hälsa på henne då. Men har fått en massa tips på saker att göra, shoppa, äta och liknande... Dock så blir jueh redan dyrare än förväntat då jag troligtvis inte kommer få tillbaka mina pengar för biljetten som tågstationen dragit två gånger från mitt konto! Men men jag hoppas att det löser sig!

Måste även säga ett Stort Tack till Ulle som bjöd mig på mat igår samt hjälpte mig att laga min knapp på min jacka som hade gått sönder! Ja, jag vet, det är pinsamt. Men naej jag kan inte sy! Och Ulle tycker att det är kul så varför inte slå två flugor i en smäll. Min jacka blir lagad och hon får något att göra! Haha, skämt och sido.. Ja, Jag ska lära mig... Någon gång! =) Tack Ulle iallafall!

"Man kan inte alltid ligga på topp"


Mitt rum här i Steyr

Idag så var jag och Ulle nästan uppe med tuppen, Haha! Skämt å sido, men halv 11 så var vi på gymmet för att gå på Body Styling med alla tanterna. Att det är vi två och att resten är 60+ gör faktiskt inte så mycket, för låren och rumpan tar stryk oavsett. Vi ska jueh styla våra kroppar nu i höst är det tänkt, men om det ska bli något med det så får jag nog börja gå på två pass dagligen! Haha! Eftermiddagen har bestått av träning, tvättning av kläder inför Budapest samt skola. Juste jag gick till tågstationen för tänkte kolla hur det blir med mina pengar som dem har dragit två gånger. Jag var där 15.26, tänkte att dem stänge 16.00. Men inte fanken stängde dem då, utan såklart så stängde de 15.25! Vem fasen stänger fem i halv fyra en tisdag eftermiddag!! Ja, ni märker jueh att det är skillnad på österrike och sverige. Jamen då tänker ni, varför tjötar hon så jäkla mycket, gå dit imorn istället? Naejmen det går inte för sig, för imorn så är det någon slags Holiday här (ja, jag har inte koll på exakt vad dem firar, men jag tror att det är något att dem blev självständiga efter andra världskriget).



När jag kom hem från skolan nu vid åtta så hade min underbara roomie, Thaer, lagat mat. Inte bara att han hade lagat mat, han hade tom lagt upp på en tallrik till mig och skrivit massa lappar. "Eat as much as you want", "I am good at cooking" and etc.. Tänk sicken snäll roomie jag har, okej om han hade varit hemma och lagat maten och jag kom hem, men nu så var han inte det och han hade tänkt på mig innan han stack hemifrån.
Detta gjorde verkligen min dag!


Montag 24/10-2011

Så idag var det måndag igen.. Det vankades Zumba halv 10 imorse. Svettig blev jag allt men inte helt slut så efter passet så var jag duktig och körde lite magövningar. Men sen så räckte det för mig. Har man gått i trappor och på berg såpass mycket som jag gjort dagen innan, jag då har man redan träningsvärk i både den ena och den andra muskeln. Efter Zumban så begav jag mig ut på en promenix bort till tågstationen och köpte min tågbiljett till Budapest. För er som inte visste så ska jag dit på torsdag och väl där så möter jag upp Johan! Men åter till tågstationen, fan ta dem! Tror ni inte dem har chargat mitt visakort 2 JÄVLA gånger, så nu blir det jag som går tillbaka dit imorn och försöker att reda ut det. Jag har då inte lust att betala 700 spänn i onödan!

Min eftermidddag och kväll har jag spenderat med Ullebulle, plugg, Köttfärssås, Harold, DP=Desperate Housewifes, Hemlängtan, Popcorn, Cola, Pannkakor, Skratt, Gråt, Massage, Lammis, Skype, Mamma, Pappa, Johan, Jennie, Bloggen, Musik och snart så ska det även bli sömn!


Ulle och Harold lagar pannkakor =)




Salzburg=)

Fastän magont i lördagsmorse så trotsade jag gudarna och följde med tjejerna till Salzburg! Kom till tågstationen sist av alla, bara någon minut innan tåget skulle gå, tur man har snälla kompisar som köper biljetter till mig också! Väl framme i Salzburg så traskade vi in mot stan och såg diverse platser där Sound Of Music spelades in. Det var roligt, men kommer inte ihåg filmen sådär väldans mycket så får allt kolla på den någon söndag framöver när jag har tråkigt! Salzburg är en otroligt vacker, mysig och trevlig stad! Helt klart en typisk österrikisk "by" om man får kalla det så när det inte är en "by". Salzburg hade diverse kyrkor, torg, varav ett satt pensionärerna och spelade schack på, slott, en flod såklart och mysiga gränder. Helt klart en stad värd att besöka om man har vägarna förbi! Vi spenderade natten på hostel och vi trodde att det bara skulle vara vi i rummet men instövlades kommer en man från rumänien el ngt liknande. Han kunde inte ett ord på engelska och min tyska var bättre än hans så kommunikationen var inte på topp. Han hade skadat asxeln så jag fick hjälpa honom att bädda och att han skulle upp kl två för att jobba fick vi också ut ur honom. Men inte fasiken hade vi fattat att han skulle komma tillbaka fyra timmar senare.. Vad jobbar man egentligen med när man inte kan göra sig förstådd, skadat i axeln och arbetat 3-4 timmar på natten. Jaa, den som har något förslag får gärna lämna en kommentar efter sig!!



På söndagen så var vi uppe med tuppen och begav oss mot nästa destination, Werfen. Där skulle vi se på världens största och äldsta isgrotta. För att ens komma upp till grottan mot tågstationen var man först tvugen att ta bussen rakt upp i bergen i 15 min, därefter gå 20 min i sluttande backe och ta en linbana och därefter traska ytterliggare 20 minuter. Och detta innan vi ens var framme. Väl inne i grottan så gick vi på 1400 trappsteg och sedan så traskade vi ner för hela berget igen. Fatta att jag hade ont i röva och bene imorse när jag vaknade asså. Grottan i sig var häftig, vi gick in 1 km i den. Sjukt att naturen kan bilda sådant av sig självt och att inte en grotta som den rasar samman. Utsikten uppefrån berget var inte heller att leka med! Underbart vackert =)





Maghelvetet!!

Först och främst så måste jag tacka för alla kommentarer på senaste tiden. Det är alltid lika roligt att läsa dem och "få något tillbaka"! Veckan har varit som en berg och dalbana. Börjar bli mera att göra i skolan och vi har haft vår första exam. Det var i Logistic Insigt, så vi har lärt oss hur man transporterar frukt och grönsaker från spanien till österrike. Nu så ska jag snart sätta mig med vårt exelprov med och börja räkna men jag mår inte prima just för tilllfället. De senaste dagarna så har min mage spökat och ni som vet hur det ligger till vet att jag hade ont så in i bövelen i sommras. Klart att jag ska få ont här i österrike med. Just nu så ligger det på smärtgränsen till förjävligt, men om det blir värre så vetegudarna asså.. Sov 12 timmar inatt och min roomie Thaer försöker ge mig mat hela tiden, men det hjälper jueh inte! Så ska traska till apoteket snart och se om dem har några starka smärtstillande tabletter. Ja, alla min egna från sverige är slut. Jag knaprar jueh dem som en kanin! Nu så ska jag krypa ner i min "säng" igen.. Jaa det är jueh mer en soffa, men vadfasiken, man tager vad man haver! Förresten det hade varit skönt med en kram nu, ska tvinga Ulle att krama mig massor sen! Nu så fick jag en massa hemlängtan med för den delen, illa illa... Förresten ja jag mår illa med! Hahahaha!!

Hoppas att alla min bloggläsare får en trevlig helg =)


Va på en förfest hos Frankie och Chris i onsdags och då så bjöd dem oss på sketagoda crepes! Så dem älskar Barcelona över allt annat så vi hade Barca på i bakgrunden.. Kom och tänka på min och Malins resa till Barca i våras, åååh så kul vi hade det!!


Party all weekend long...

Jahopp, så efter kursen i lördags så sov jag av mig min irritation och laddade inför festen på kvällen. Det blev fördrink hos mig med Jessica, Hanna, Ulle & Pojkvän. Sedan så mötte vi upp Sara och Javier för att bege oss bort till förfesten hos österrikaren Andreas. Väl där så gjorde vi Mojitos i en soptunna (vilket blev gott) och snackade hela kvällen long. Vid 12-tiden så begav vi oss av till Steyr centrum och gick till en ny "klubb" Camea. Det jobbiga är att i österrike så har dem inga dansgolv direkt, så alla dansar över allt och ingenstans.. Men det värsta är nog att folk röker inomhus, så man stinker som en humm ja jag vet inte vad när man kommer hem. Får alltid vädra kläderna i evigheter efteråt! Men kul hade vi och kvällen avslutades på bästa sätt med en Austrian "kringla" som klubben bjöds på. (kan förstå varför dem bjöd, goda var dem inte)..  Haha, det här inlägget fick lite eftersmak från det förra, men kul hade vi iallafall!!



Söndagen bjöd på en mysig promenix och fika med Hanna och Jessica. Mysigt värre ;) Skulle bakat chockladbollar, men deras Landlord kom och störde mitt i alltihopa. Men äntligen efter en månad i Steyr så har dem internet. Så det gjorde egentligen ingenting! För dem iallafall ;) Thihi, sorry girls! Iallafall så begav jag mig av till våra ungerska kompisar där jag bjudit in mig själv på Gulaschsoppa. Haha, knäppis tänker ni men inte jag. Ibland så får man ta tag i saker och ting själv. Trevligt var det och soppan var underbart god. Det bjöds på vin och hembränd snapps vilket var gott det med. Men lite tipsy och trött vid halv 11 så traskade jag hem till min kära apartment på Sierningesstrasse 7, 4400 Steyr, Austria. Om utifall att någon får för sig att skicka något vykort eller dylikt ;)


Javier och Peter!

Igår måndags så bjöds det på äppelpaj hemma hos mig, dock inte lika god som hemma i Sverige men grabbarna tycker att den var utmärkt. Men tjejer, nästa gång så får vi visa vad utmärkt i svenska mått är ;)


Jessica, den gottegrisen ;)

Doing Business In China? Or...

Asså i fredags och lördags så hade jag en block kurs i "Doing business in China", eller rättare sagt jag trodde att den skulle handla om hur man skulle kunna göra affärer med kineser, tips och dylikt. Men icke sa nicke, istället så lärde vi oss hur man säger hej, var kommer du ifrån? Jag är från europa! Vi lärde oss hela kinas historia sen 3-4000 års sedan. Fatta att jag fick krupp eller?! Det värsta var nog inte att kursen inte var vad vi hade förväntat oss, utan att läraren var en utav dem sämsta lärarna genom tiderna.

Hon kunde ej prata utan sin mikrofon, men problemet var att mikrofonen inte fungerare ritkigt som den skulle, men hon envisades ändå med att snacka i den till en student sa till henne att det ej fungerade. Då så började hon snacka utan den, men tror no att man hörde henne? Nej, där så trodde ni rätt. Vi var ca 50 st i ett rätt så litet klassrum så hon hade liksom inte behövt skrika eller något.. Jag satt i mitten av rummet och fick verkligen kämpa mig till vad hon snackade om, visste jag hör kanske lite sämre än genomsnittet men WTF!! Jag räckte upp handen och bad henne prata högre då fick jag till svar att hon ej kunde prata högre för hon ville inte slita på sin röst.. Ni som känner mig förstår att jag höll på att go nuts vid det här lagret.. Men inte nog med att läraren ej kan snacka så att hela klassen hör, hon håller typ på att käka upp sin hand med vilket inte hjälper. Men jag tycker att om man undervisar på ett universitet så ska man fantomme kunna prata så att 50 personer hör, så svårt kan det jueh inte vara! Undra vad kineserna tycker om att göra affärer med henne?! Men ni får inte tro att jag är den enda i rummet som blir irriterad och inte förstår mig på henne, vissa i klassen sitter och sover, vissa snackar, vissa pratar i mobilen, är på facebook, vissa ritar och sedan visar random människor bilderna och skrattar.. Ja ni hör, det kändes som att jag var 7 år igen. Inte okej asså, inte okej för fem öre!

Men pricken över i:et var nog att vissa utav hennes slides på power pointen var på tyska, mm visst vi är i österrike men kursen skulle hållas helt och hållet på engelska.. Haha, konstigare får man jueh leta efter! Eller jo, sista timmen på kursen så delade hon ut en artikel, på tyska såklart, som alla skulle läsa. Problemet var tom att österrikarna tyckte att den var svår att förstå sig på. Sen så skulle vi ha en diskussion i klassen, då undrade hon varför ingen sa något.. Ja men med tanke på att hälften utav klassen var utbytesstudenter så är det kanske inte så konstigt egentligen! Omg asså.. Haha där trodde ni att det inte kunde bli värre, eller hur?!? Men inte nog med att slidsen var på tyska emellanåt, dem hade limegrön text som gjorde det omöjligt att utläsa vad som stod där. Man väljer inte limegrön text att ha på sin presentation när det är svårt att läsa en limegrön text på datorn tom.. Haha!! Det roligaste var att inte ens läraren själv kunde utläsa dem!

Men jaja, nu så trodde vi att kursen var avklarad, men ingen visste hur man skulle tenta av det som vi lärt oss, hade man ens behövt göra det? Jag struntar väl i vad presidenten or what so ever hette för 150 års sedan, vad har det att göra med hur man gör affärer med kina idag? Iallafall så kom rektorn el vad han nu var för något och sa att vi skulle ha ett test i januari, men förihelvete man har väl en blockkurs för att få den överstökad.. Han var jueh pantad den mannen med... Usch, sämre kurs samt lärare får man leta efter...

Inget bra intryck so far av det österrikiska skolsystemet. Att välja kurser här är klurigare än klurigast. Vi trodde att man valde kurserna så var allt bra, men icke sa nicke. Tydligen har vi gått till vissa kurser som vi valt och trodde att vi blivit antagna på, men som vi inte blivit antagna på än så länge.. Men tydligen så ska det lösa sig, humm, jag vet då inte.. Tacka skolsystemet i Sverige iallafall =)

Två Hela år!


Josse <3 Johan


Taconight With The Swedish Girls =)

Åååh igår så hade "The Swedish Girls" Taconight! Så himla gott det var! Jag hade inte ätit sen frukost så ni kanske kan tänka er hur hungrig jag var! Klippte 3 stycken vilket jag aldrig gjort innan! Får inte äta så mycket hedanefter när jag är med svenskarna för då kanske de inte vill laga mer mat med mig, ja jag äter juh hälften typ! Hahaha!! Iallafall åter till Taconighten! Vi hade bjudit in två österrikare som vi lärde känna kvällen innan typ, smart el inte. Trevligt hade vi iallafall, men vi blev förvånade när den ena kom i en snygg kostym och den andra i en knallorange kostym och då menar jag verkligen ORANGE!! Inte hade vi tänkt på att det var Suit Up Day igår, men det hade tydligen dem.. Oppps, där satt vi i våra myskläder typ! Kulturkrock?! njaa sisådär! Dem hade aldrig ätit Tacos tidigare så vi fick lära dem och det gick bra! Kul med lite nytt folk men ännu bättre med Tacos! =)


Frankie, Cris, Jessica, Jag, Ulrika, Hanna


Start Up Party!

So yesterday we had the Start Up Party for all the students here in Steyr! First Ulle came to me and we had some predrinks before we met up with Hanna and Jessica at our meeting point and then we went to our buddie Albins place. He had a preparty so it was us the four swedish girls and a bunch of austrians. The most of the guys had the traditional austrian clothes on but the girls had normal clothes. We learned tha guys some swedish, yeah just the guys because the girls was to scared to talk to us I think, maybe because we are from sweden, i dont know.. After two hours we took a cab to the real Party and we had so much fun. It was a crazy night in so many different ways. Example, you had to pay 1 euro to get the glas with your drink in and then when you where finished you had to take the glas back to the bar and you got your 1 euro back! Anyway, we danced all night and we took the bus home at two. 



It is a bakery next to my apartment and it is only open during the nights and its so noisy, so sometimes i wake up during the night because of them. But yesterday when we got back we had some cakes there and it was so good! I think that they sholud gives us some cakes everyday because of all the noise they are doing, but yeah Josefin, dream on! Anyway I had class this morning at 8 am so I had just four hours of sleep so i am really tired right now. Maybe you think that I should go to sleep but Nope i am not! I have to go to the gym and work out, i have to get in shape again. Then am I going to school to change a class and then it is Swedish Tacos night tonight! Mumsfilibaba!! It will be sooo good and we invited some austrians to join us so it will be fun aswell! I have to go now, Harold is almost sleeping in my sofa so I have to be a little bit social and maybe wake him up! Yeah, maybe you are woundering why I am writing in english but thats because of Harold, he wants so know what i am writing in my blog! See you babes!!


Bratislava!

I fredags så bar det av till Bratislava. Det var jag, Ulrika, Jessica och Hanna! Vi fick byta tåg x antal gånger men efter ca 4 timmar så var vi framme. Det ösregnade och såg allmänt grått och trist ut! Men vi hoppade in i en Taxi och åkte till vårt hotell! Väl framme så kände vi oss som hemma då lägenheten var inredd med Ikea möbler! Vi hade tom likadana lakan i Bratislava som vi alla har här hemma i Steyr. De billigaste på Ikea, 50 spänn! Haha!! Efter lite mys på rummet så drog vi ut på stan (trodde vi). Vi var helt vilsa och det ösregnade, så vi hoppade in på första bästa buss och åkte till Aupark, vilket är ett stort shoppingcentrum. Där inne "went we crazy", jag fick med mig ett par jeans, en vienröd kavaj och ett par svarta skor med mig hem! Vi var där tills det stängde, alltså kl 21.00 och hann både med att lunch och fika! Men svenskar som vi är så ville vi jueh ha middag också så vi hoppade in och satte oss på haket bredvid vårt hotell. Detta var något som vi fick ångra BIG-time sen! Efter 45 minuters väntan så fick vi in vad vi hade beställt, men fy fan säger jag! Har inte ord för hur äckligt det både såg ut, smakade och luktade! Arga, besvikna och hungriga gick vi hem och servitrisen fick inte ett enda cent i dricks! Väl hemma på rummet igen så åt vi upp allt chips och godis som vi hade och gick och lade oss mätta och belåtna fast med lite magont!
 

På lördagsmorgonen så gick vi upp och åt breakfeast på ett närliggande cafe och sedan så började vi våran rundvandring runt om i Bratislava. Vi såg "Old Town", Slottet, St Martins katedral där vi även var inne på en gudstjänst i 10 min, de olika statyerna runt om i stan som var rätt så fräcka. Men efter några timmars rundvandring så blev vi frösna utav oss och vi gick och drack drinkar på en närliggande bar som vi hade kollat in. Efter bråk med bartendern (vilket jag stog för) fick vi våra drinkar till utsatt pris och vi satte skutan hemåt igen! Men innan vi kom till vårt hotellrum så hade vi flummat runt i staden x antal timmar och vi hade träffat på samma gubbe från Gran Canaria 3 ggr samt tagit bilder med japaner och andra människor som ville ha en bild på oss snyggingar! 


Utsikt från Bratislavas slott, Karta & Jag med några Japaner!

"I LOVE BRATISLAVA"


Ulle dricker sin första kopp Kafee Latte, Jessica med en utav alla statyer och så jag!

 
På kvällen så mötte vi upp Sara, Javier, Harold och Jesse för att göra Bratislava osäkert. Och gissa om det blev osäkert eller inte?!!? Efter både Jäger, Absinth, Tequila shots och drinkar på det. Killarna som hetsade varandra och vi tjejer njöt mera utav våra Mojitos, men gott var det! Sedan så stack vi till någon klubb och tacka vet jag att vi hade 3 killar med oss, för när några maffiakillar kom och skulle dra iväg en och snacka, då var det bara att ta tag i Javier och säga: -This is my boyfriend och så stack Maffioasen iväg efter mycket om och men. (förlåt johan, mne ibland så måste man vara lite fräck;) Kvällen slutade med att jag, jessica och ulle delade vår dubbelsäng med mig i mitten. Trångt som det var så hade jag sparkat av mig täcket, men tacka vet jag Ulle som var snäll och dela med mig!


"Just because we are roomates doesn't mean that we are friends"


Sara, Javier, Harold, Jag, Jesse & Ulrika


Denna bilden får bli den sista på våran amazing weekend i Bratislava!

Globetrotter =)

Juste har glömt att berätta en rolig nyhet för er! Imorn så ska gänget åka till Bratislava, Slovakien (för er som inte visste det). Man måste jueh som sagt passa på nu innan skolan börjar samt nu när man är så nära allt. Jag bor jueh faktiskt i mitten utav Europa nu och inte uppe i norr längre..
Jag gillar att vara en GLOBETROTTER!!!


Äventyr är det bästa som finns=)


Skolstart!

Nu så har skolan börjat på riktigt, innan har vi jueh bara haft crash courses vilket innebär att man har läst en kurs under 3 hela dagar och sedan så är den liksom färdig! Men i tisdags så började skolan som sagt på "riktigt". Vi inledde det men kursen "German for beginners". Dock tyckte jag att den var en aning lätt med tanke på att jag läste tyska på högstadiet men man blev indelad i grupper efter ens förutsättningar så har glömt det mesta. Men iallafall så gick jag och sara på nästa lektion med vilket var "German lower intermediate", tror att jag kommer lära mig mer i den kursen och jag är jueh här för att lära mig, men den kanske blir för svår! Humm får se hur vi gör.. Ska gå på båda föreläsningarna nästa vecka med och sedan bestämma oss för vilken som vi ska gå på! Igår så började olika Logistik och Ekonomi kurser, vissa var mer intressanta än andra och det kändes som att vissa kurser kommer att bli en repetition utav vad jag redan läst sen tidigare men det är nog bra det med, för har glömt en hel del. Jaa pappa, som student pluggar man mycket för tentorna! ;)

Igår så var det PARTY som stog på schemat, men med tanke på att jag började 8.00 idag så blev det en lugnt utekväll och jag var hemma klockan 01.000! Skönt kanske ni tänker och då så tänkte ni rätt! Men det e synd att vi har föreläsning varje torsdagsmorgon kl 08.00 resten utav terminen då onsdagar är den bästa festdagen här. Men det är bara att bita i det sura äpplet och köra! Jag var rätt så trött imorse, men efter 3 koppar kaffe nu så fungerar det rätt så bra! Är hemma en sväng nu för börjar inte nästa föreläsning förrän kl 17.15 och slutar 19.45. Ja det är lite annorlunda att gå i skolan här jämfört med hemma i Sverige, men ombyte förnöjer som dem säger!! Nu så väntar mitt sista ballerinakex på att bli uppätet, någon som känner sig manad att skicka nya till mig?!


Harold, Jag & Sandra igår på Sky Lounge (studentpuben)

Sky Lounge igår, Killen som står upp i mitten är min roomie Jesse som är dj där!

Hiking!

I måndags så tog jag och mitt sällskap tåget till Reichraming vilket enligt turistinformationen i Steyr skulle vara ett bra ställa för Hiking... Mm visst visst säger jag! När vi hoppade av tåget kom vi till en helt öde tågstation och vi kunde inte se en levande kotte så långt våra ögon nådde. Men trots våra suspekta misstankar så började vi traska. De första bilarna mötte vi efter 5 minuter och de glodde rätt så rejält må jag påstå. Fast det kanske inte är så konstigt då vi typ var de enda levande varelserna i byn! Vi hittade inte direkt något hikingspår, men ack så fint och kul vi hade ändå. Traskade på i en timme innan vi lunchade vid floden/ån, sedan så fortsatte vi våran utflykt. Det jag främst utav allt ville se var en bock och jaaa min önskan blev till verklighet! För att komma hem var man tvungen att ta tåget eller en buss men något buss hade vi inte sett på hela dagen så vi satte oss på torget för att äta glass och vänta en timme på tåget. Efter ett tag när vi knappt pratade med varandra längre, jaa då kom den, Bussen asså, och lyckliga blev vi när vi såg att det stog Steyr på den. Halvt om halvt springandes jagade vi bussen i cirklar då vi ville komma på den. Chauffören stannade bussen efter mycket om och men och blängre rätt så rejält på oss, men tjaa jag kan inte ta det ifrån honom.. Det borde ha sätt så roligt ut!!




A complex world!!

Nu så ska jag, jessica, hanna och ulle ut å "hika" i Steyr. Vi har sett ett berg eller humm kan man kalla det berg som vi vill gå upp till.. Frågan är hur vi ska komma upp dit, utan karta eller något ide över huvud taget! Men men, problem är till för att lösas. Vi tar med oss vatten och en macka (kanske blir en lång dag)!

Äntligen så är Cosmopolitan leadership kursen över! Visst det var intressanta ämnen som vi diskuterade såsom stereotyper, grekland, fattiga människor, miljön, jorden och dylikt men det blev lite drygt efter ett tag. Plus att läraren eller Professorn som man säger här var försenad mellan 15-60 min varje gång vi hade haft rast. Inte okej för fem öre. Jaja om den kursen... I lördags så blev det fest. Vi började med att äta mat hemma hos mig, sedan så kom mina roomies och joinade. Han ena är Taher från Jordanien och han andra är Jesse från Kanada. Taher lärde oss att dansa lite salsa och alla som känner mig vet att jag är stel som en pinne, så han ska lära mig nu under terminen. Kul kul! Gillar mina roomies mer och mer, tror att det kommer bli bra! Jag är jueh "kvinnan i huset" så jag får väl ha sista ordet ang allt!! Juste Taher är så himla rolig, mitt på festen så sätter han på en arabisk låt och börjar sjunga, och att han kunde sjunga! Får väl öva i duschen först innan jag vågar sjunga inför dem! Efter ett tag gick vi vidare till 3 killar från Holland, trevligt där men kunde inte jämföras med här tycker jag! Kvällen var trevlig rakt igenom och jag sov över hos Ulle inne i stan (jag har 5 min hem). Att dela hennes 90-säng gick faktiskt över förväntan!

Igår så gick vi runt i Steyr i två timmar på upptäcksfärd, det är Jesus statyer i varenda gatohörn vilket jag tycker är lite småläskigt! Kvällen spenderades hemma i lägenheten och jag och Taher försökte fixa vår vask för det är stopp i den! Den har varit trög sen vi kom hit men nu så är det verkligen stopp! Inte kunnat diska nu på 2 dagar. I sverige hade det varit fixat på 5 min efter man ringt landlorden men inte här inte.. Lite tempo tack!!!



Jessica, Hanna och jag på vandringen genom Steyr!

Här år jag och Ulle glass efter vi gått klart =)


Vår vask som är det äckligaste jag har sett!!

RSS 2.0