Weekend med mina föräldrar:)

Helgen har spenderats i Wien och Steyr med mina föräldrar! Mötte upp två trötta men glada päron vid lunchtid i fredags! Efter det har vi snackat en massa skit, gått på opera, sightseeing i Wien, varit på diverse julmarknader, druckit en massa gluewein och punch, skrattat, mamma har tagit en massa foto med sin nya kamera, ätit snitzel och annan god mat, druckit min älsklingscider, råkat ta sönder min kamera, spenderat 4 timmar på en aussie pub och ytterliggare någon timme på en irish pub, ätit god hotellfrukost, åkt tåg, ätit färsk chips, träffat min roomie thaer, lagat mat, köpt skor, fikat och haft det jätteroligt och trevligt! Tack kära mami & papi för att ni kom och hälsade på. Saknar er faktiskt redan<3


Australian Bar!

Sitter på en australisk pub i Wien med pappa och dricker öl och "London" cider! Snart spelar Arsenal - Fulham:) Ekan, bilden e tillägnad dig! Min pappa i sitt esse;)


You Better Shape Up!

Sitter i skolan på föreläsning nu, måste egentligen gå hem och plugga! Ja man får skylla sig själv om man inte börjar i tid! Hälften av studenterna sitter på fb, de andra snackar el gör ngt annat! Kanske ynka 10% lyssnar, åh nej jag tillhör inte den skaran idag! Min telefon är mycket mer intressant.. Ja, jag har alltid gillat att snacka i telefon!

Citat av Ulrika: - Skriv hur förjävligt "Logistic Technology" är så vi kommer ihåg det!
Jag: - Ulle, jag tror inte vi någonsin kommer att glömma det...


Dutch House Party!

I lördags efter att jag och Ulrika kommit hem från Munchen så var det snabba ryck. Hade knappt en timme på mig att laga mat, duscha, fixa håret (utan hårfön), sminka mig, välja kläder osv.. Ni som känner mig vet att jag e långsam av mig. Det blir inte bättre utav att du inte sovit ordentligt natten innan och är trött som ett jaa, jag vet inte vad! Jag hade lovat Thaer att följa med honom på en Tango-kväll, något som jag redan hade ångrat och skulle få ångra ännu mera senare. Tangon-kvällen skulle bestå utav dans och något uppträdande (trodde han) samt alal vet att jag har två vänsterfötter och inte kan dansa för fem öre... Men att behöva dansa Tango behövde jag inte vara rädd för. Det var en konsert istället, roligt att lyssna på första två låtarna men sen så räckte det. Dem skulle uppträda 20 låtar typ, så när det var paus efter hälften så stack jag och Jesse (min andra roomie) hem! Väl hemma så drack vi öl och snackade skit!

Vid tio så stack vi till the Dutch Guys House Party (Jaa, de hade blivit insprirerade utav vårt helgen innan). Där bjöds det på shottar och drinkar och folket kom och gick. Ja vi kom först och gick sist. Väl hemma så lagade vi mat och jag gick och lade mig vid halv 6 på morronen. På söndagen så mådde jag väl som jag förtjänade, men riktigt kul hade vi det=)


Ulle och Jessica har lärt sig Dj:a riktigt bra måste jag erkänna ;)

Munchen!

I torsdags morse så tog jag och Ulle tåget till Munchen. Vi har blivit lite smått snåla nu när vi rest så mycket som vi gjort så vi hade bestämt oss för att bo på hostel. Över halva priset samt det ingick frulle! Väl på hostelet så kom vi på hur mycket vi egentligen skämmer bort oss själva. Men det e faktiskt riktigt skönt att ha ett eget rum, men det är samtidigt riktigt kul att bo på hostel, eller snarare va kanske (australien). Men jaja nog tjatat om det. Hostelet var fräscht och våra roomies schyssta och frukosten var riktigt god.


Munchen bjöd på sightseeing, shopping, varit på BMW-museum, drinkar, korv, stark asiatisk mat (jag glömde kolla att det var det starkaste som jag hade beställt så jag fick be om TVÅ extra glas med vatten, satt och svettades och snörvlade), men haha jag säger då det! Restaurangen var topp 3 sen jag lämnade Sverige för över 3 månader sedan! Munchen bjöd även på drinkar, barer, snygga bartendras (förlåt johan, men ibland så kan det inte hjälpas), trevliga människor, folk som kan snacka engelska (bättre än i österrike iaf), samt massa skratt ihop med ulle, hon är en alltför härlig tjej!


Vi var även och besökte det första koncentrationslägret i Dochau. Det är helt sjukt att något sådant ens har existerat. Lägret byggdes för 5000 män, men som max hade dem 30000 män som bodde där samtidigt. Usch asså. Det sved till rejält i magen emellanåt. Men det var intressant att se, men usch så hemskt!



Ska avsluta inlägget med att visa er en bild på underbara Ulrika, som stod ut med mig i tre dygn!
Om ni vill läsa hennes blogginlägg angående Munchen så klinka på länken: http://ulrikainosterreich.bloggplatsen.se/2011/11/19/



Ms Josefin Höjman

2 månader i Steyr idag! Tiden har gått både långsamt och på samma sätt riktigt fort.. Det har varit blandade känslor under tiden som jag varit i Steyr, men en mestadels positiva!

Imorn kl 06.10 så tar jag och Ulrika tåget till Munchen där vi ska spendera 3 dagar! Om ni undrar vad vi ska göra där så har vi faktiskt inte den blekaste aning egentligen, förutom att vi ska gå på museum! Men som sagt, det löser sig alltid! Nu ska jag göra mig redo för sängen!

// Josefin


Köttbullar:)

Nu så har jag och Ulle lagat köttbullar, potatis och brunsås! Pricken över i:et hade varit lingonsylt till men det hade vi ingen! Jag skulle förresten förklara pricken över i:et för Jesse och få något liknande att säga på engelska! Han tyckte nog mer att jag var knäpp och skrattade bara åt mig!

Nu så ska jag och Ulle plugga inför våra exams som vi har nästa vecka samt planera inför Munchen! Yes, ni läste rätt, vi ska ut och resa igen! Så torsdag-lördag är vi iväg! Kommer hem lagom till kvällen där så vi inte missar festen (jaaa vi har tänkt på allt;)


Slöööe måndag!

Idag har det varit en riktigt slappe måndag fastän jag hade bestämt mig för att plugga. Men det har varit en massa folk i lägenheten från och till hela dagen och jag lovar er att det är hur mycket roligare som helst att prata med dem än att läsa om alla mina olika modeller i Strategic Planning. Har dock pluggat lite iallafall, varit på gymmet och nu ikväll så var jag ute och käkade med mina roomies, Harold, Danielle, Fraukie och Triina! Vi skullle ha ätit på en äkta österrikisk restaurang men såklart var den stängd (kulturkrock pappa) så det blev asiatiskt istället. Helt okej, men inte det bästa jag har ätit i mina dar...
Nu så ska jag titta på ett avsnitt utav Sex And The City och hoppas att Johan ska logga in på skype så att jag vet om han tänker komma och hälsa på mig i början av december eller inte. (Fingers crossed) Ja gott folk, det är inte de lättaste att ha ett distansförhållande så det är inget jag rekommenderar er. Men man ska inte klaga, det hade kunnat vara värre...



I Februari så ska jag på Avicii med mina underbar växjö tjejer!


Fars Dag!

I och med att jag sov bort halva dagen igår och städade resterande halva;) Haha, skämt å sido.. Men jag tycker att min pappa borde få sina "Five Minutes Of Fame" här i bloggen med! Jag hoppas iallafall att han tar detta med en nypa salt men det vet jag att han gör. För så mycket som han hetsar och driver med mig så får man passa på att ge tillbaka ibland! Pappa, jag hoppas att du hade ypperligt bra dag igår! Saknar dig!


På en strand med en öl i handen är nog där han trivs bäst ;)


Houseparty at Sierningerstrasse 7!

Efter en lång lördag i skolan där vi disskuterade kulturkrockar, olika kulturer och dylikt så gick jag och Jesse mot Merkur (mataffären). Väl där införskaffades vi Rom, Jäger, Klopfers, Plastmuggar och salta pinnar med mera.. Käkade en Kebab på vägen hem! Väl hemma så började vi förebereda lite smått, satte fram stereon, plockade undan lite.. Vid nio-tiden så kom Danielle, Fraukia och Harold för att göra "Jungel Juice". Ja inte juice i sig utan det var 6 olika flasker med sprit, juice och sprite. Det blev två fulla hinkar med "bål" (som vi i sverige säger). Strax därefter så kom Hanna, Jessica och Ulle och vi satte oss och snackade lite samt körde lite små spel. Hanna och Jessica började även förebereda sin tävling som dem skulle ha senare under kvällen när allt folk hade kommit. Efter tio så började folket strömma in... Vid elva tiden så körde vi ett tydligen "svenskt" spel som vi leker på barnkalas, "Vem är mest erfaren". Mitt lag förlorade men det var riktigt kul iallafall, (förutom mitt i all hast så råkade jag radera alla mina bilder på kameran)





 I och med att vi diskuterat kulturkrockar tidigare under dagen så tror jag att våra kära sydkoreaner fick sig en och annan kulturkrock. Jägern åkte fram, slovakisk snapps, klopfers jag och all konstig sprit som ni kan tänka er. Fram mot två-tiden så tog "bålen" slut, så vi blandade ny på vad folket hade med sig. Det var en riktigt rolig kväll och dem sista gästerna gick hem vid 5 på morronen. Då hade jag och Jesse även hunnit att äta äggröra a la Josse!


HELT KLART DEN BÄSTA FESTEN I STEYR HITTILLS!
(Folk frågar redan när vi ska ha nästa, men isåfall så vill vi ha mer städhjälp, för fy faaan vad här såg ut igår;)

Mobil blogg...

Just nu sitter jag och försöker på mig att mobilblogga för första gången! Hoppas det fungerar:)


11/11-11

Äntligen hemma, hunnit med att vara i skolan i 5 timmar, handla mat, shoppa med Sara, Skypa med Johan, Se ett avsnitt av sex and the city, facebooka med Jennie! Så hittills hade varit en bra dag =)
Nu så sitter jag och väntar på att tjejerna ska komma, vi ska äta paj och kladdkaka ikväll. Är riktigt hungrig. Det dumma är att dem har matkassen så kan inte ens förbereda! Jobbigt läge, speciellt när magen redan kurrar!

Ekan: Jag vill med dricka glögg och lyssna på julmusse, men ingen glögg här inte, det närmsta man kan komma är glühwein. Men innan så jag åt mina ballerina pepparkakor, riktigt mumsiga! Att gå i skolan på lördagar suger, men på ett sätt så är det skönt för sen så är kursen avslutad. Dubai nästa?!? Är lite sugen... Men den årliga weekenden får vi inte glömma bort. Bör planeras snarast, thihi ;)

Världens bästa mami <3

Idag så fyller världens bästa mamma år!
Jag hoppas att du har haft en bra dag =)
Skickar en massa bamsekramar över bloggen!
 GRATTIS, GRATTIS, GRATTIS <3

Mami, Syster & Jag!


Sorry...

Jag ber härmed om ursäkt för dålig uppdatering men det har varit så sjukt mycket i skolan denna veckan!

Måndag: På fm så pluggade jag en massa hemma för att sedan på em möta upp Ulle & Jessica för att plugga på ett Cafe. Där satt vi i tre timmar innan vi gick vidare till Mc Donalds för att äta glass samt plugga tyska i över en timme! Jajamensan, ni hörde rätt. Vi pluggade på donken. Inte var dag det inte!

Tisdag: Plugg hela dagen, dock hemma i min ensamhet denna gången), mellan 16-19.30 så var det Tyska föreläsningar på schemat. Hann även med att träna!

Onsdag: Hade tre olika föreläsningar mellan 8-16.30 med en timmes rast mellan halv 11 till halv 12. Dem andra föreläsningarna gick ihop så vi missade början på den ena. Jobbig dag i skolan om jag får säga så. Man orkar inte att bara sitta och ta in information om dessa tråkiga ämnena och där lärarna bara säger exakt vad som står på Power Pointen. Sista timmen så spelade jag & Ulla Wordfeud istället! Visade henne det i tisdags och nu så är hon typ helt beroende! Haha! Kvällen spenderades på gymmet samt på datorn!

Torsdag: Föreläsningar mellan 8-13 samt 17-20. Huvvet är helt slut nu! Inget gym idag.

Fredag/Imorn: Föreläsning "Intercultural Competence" mellan 8-13. Sedan så får det bli lite plugg innan jag ska ha mysdag med tjejerna.

Lördag: Fortsättning på föreläsningen sen fredagen, så är i skolan mellan 8-18.00. Lååång dag! På kvällen så blir det förmodligen fest hemma hos mig och grabbarna!

Söndag: Vila samt att det är någon marknad här i Steyr som vi ska gå på..

Såå ja, mitt schema är rätt full denna veckan! Å till råga på allt så håller jag på att bli sjuk. Nooot good at all! Men jag är inte bitter! Jag är GLAAAAAAAAAAAD!


En bild från när jag bodde i London! 
EN GLAAAD JOSSE =)

OMG!

Kom nyss ut ur duschen, är helt slut! Varit på gymmet i 1,5 timme! OMG säger jag bara ! Skulle sminka mig lite men kan knappt röra mina armar! Hur ska jag ens kunna skriva på tyskaföreläsningarna som jag har ikväll. Jaja, jag får väl skylla mig själv för jag skulle egentligen ha pluggat nu i eftermiddag, men som sagt; ibland så är allt annat bättre än att plugga.. Jag kommer nog ångra mig om någon timme!




Klopfer!

I lördags så var det fest på schemat! Vi började med lite ost och kex som gick över till ett glas vin, några drinkar och så några Klopfers på det. (färdigblandade shottar som man köper på supermarketsen) Det blev en lugn kväll för alla inblandade och jag var i säng runt 2-tiden. Men som Jessica brukar säga:
 "Man kan inte alltid ligga på topp".


Igår (söndag) så åkte vi skridskor, faktiskt riktigt kul! Måste åka skridsor i jul när jag kommer hem med mina egna skridskor och inte på en is som blivit uppåkt femtielva gånger, för ärligt talat så sög isen!

Måste tacka för alla min kommentarer på senaste tiden:
Jennie: Jo, nu så fungerar det att kommentera på din blogg. Jag fattade först inte om det gick eller ej. Men lite krånligt är det allt.

Fille: Det e krånglit att kommentera på din blogg med emellanåt. Men du, för guds skull. Stanna inte kvar i USA för alltid, kommer jueh saknar ihjäl mig då! Du kan gärna gå på lite dejter och så, men ingen pojkis! Förresten hoppas six flags var askul. Har hört att det inte ens går att jämföra med liseberg och dylikt.

Mammmis: Jodå, ekan går allt att lita på! Nu så väntar jag på mer paket.. Humm, undra vem som ska bli näste man/kvinna att skicka?!

Ballerina Pepparkaka!!



Jag måste tacka självaste Malin Ek som skickade ett paket till mig igår. I paketet så låg det ett brev samt en Ballerina- pepparkaka!! Det uppskattas så otroligt mycket! TACK, TACK, TACK!! Ska mumsa i mig kexxen en dag då jag har hemlängtan och har någon god mjölk att dricka till =)


A Saturday In Steyr!

Jahopps å idag så är det äntligen lördag! Fast egentligen så spelar det ingen större roll vad det är för dag här i Steyr för mina dagar har typ gått in i varandra! Jag har inte direkt pluggat sen jag flyttade hit pga resor, festande och helt enkelt vi har inte haft något att plugga på. Så när det väl kommer något så blir man lite lat men nu så har jag äntligen tagit tag i plugget igen. Igår så satt jag och Ulle på ett Cafe i 3 timmar och pluggade Capital Budgeting och har även pluggat den nu på morronen så äntligen så har det släppt lite. Det är lite krångligare med skolan här än hemma för just nu läser jag 7 olika kurser så man vet liksom inte riktigt vart man ska börja! Men äntligen så har jag iallafall börjat!

Igårkväll så bjöd jag tjejerna på Josses specialare! Då så undrar ni jueh vad det är och det ska jag med glädje tala om för er! Jag stekte något slags kött, vet dock inte vad det var riktigt, inte så lätt att utläsa på förpackningarna här. Med köttet så blandade jag färska grönsaker i form av morötter, squash, champinjoner, paprika, lök, vitlök och steke ihop det till en gryta. Hällde på grädde och mjölk och lät det puttra ihop sig litegranna. Fick en italiensk krydda av Jesse som han hade köpt i Italien, starkt men otroligt gott. Till detta serverade jag klyftpotatis! En Kladdkaka blidde det efteråt! Mmm så himmelskt gott, nästa gång så ska den dock vara lite mera kladdig! 



Idag så saknar jag min kära lillasyster extra mycket!
Är lite avis på henne som bor i ett soligt Santa Barbara..
Jag vill med vara brun!

Idag så har jag som sagt pluggat hela morronen och snart så är det dags för lunch. Har lite leftovers kvar om inte Thaer har ätit upp dem! (Jag sa att han fick). Sen blir det en promenix med Hanna och sedan så väntar gymmet på mig! Ikväll så blir det fest (som vanligt). Men kuligt ska det bli. Ska inviga min nya blus från Budapest hade jag tänkt mig. Jaa det kan väl vara intressant för er som läser min blogg att veta vad jag ska ha på mig ;) Or NOT!

Skypekväll=)

Har suttit i telefonen eller på skype konstant i över 3,5 timmar nu nästan 4 till och med! Är helt slut i huvvet och torr i munnen! Men riktigt roligt har det varit! Fått en dos hemlängtan med på köpet! Så hela familjen Höjman bestående av mamma, pappa, johan och felicia har jag snackat med. Både mormor och farmor ringde min mobil under kvällen vilket alltid är lika roligt! Sedan så fick jag en rejäl Växjö dos bestående av Jennie, Mathilda och Martina! Kändes nästan som att jag satt och tittade på tv med dem där ett tag! Som vanligt när jag och Sofie ska skypa så är det något som krånglar, imorse så hade tydligen båda två varit inloggade samtidigt, dock utan att den ena kunde se den andra. Å nu på kvällen så skorrade det, så det hela slutade med att Sofie ringde till min mobbe en stund. Helt klart värt varenda krona som det samtalet kostade! Jag sa även hej till Bojan, fick tom se honom genom en spegel, det ni ;) Juste Malin alias ekan hann jag säga hej till innan hennes pojk ropade att dem skulle käka! Hoppas dock att hon loggar in snart igen för behöver lite äkta ekanstekarndosen! Å sist men inte minst så har jag snackar med skånejohan (mammas smeknamn på johan)!

Kvällen har passat mig alldeles utmärkt då jag älskar att snacka i telefon och höra vad alla har för sig! Men tjaao så här mycket har jag inte pratat sammanlagt sen jag var sjuk sist! Men jag älskade varenda minut! Mina roomies måste nog tycka att jag e konstig som "snackat med mig själv" nu i 4 timmar, men det skiter jag i, haha ;) Nu så väntar sängen på mig, är även helt slut sen mitt och Ulles gympass tidigare ikväll. Imornbitti så bliré ett Zumbapass! NATTINATTI ALLIHOPA! Hoppas att ni har haft en lika underbar kväll som jag!



Torsdag - 09.08

Morsning korsning! Har suttit framför datorn ett bra tag nu för har väntat på min älskade vän sofiepofie för vi hade bestämt skypedejt, men jag tror hon försovit sig! Men det gör ingenting för jag kom upp i tid idag iallafall och har tom kokat kaffe som jag dricker i min nya Starre-mugg. Jaa, med extra mycket mjölk med tanke på min konstiga mage! Så sofie, ikväll? Ska inte göra något speciellt alls, så jag kommer vara inne på skype för dej och för alla andra som har lust att snacka en timme eller två! Jag har jueh en hel del skvaller så att säga. (får jueh skryta lite så att någon vill prata med en ;)

Igår så var jag i skolan mellan 11-17 med endast en kvarts rast, jobbigt må jag säga! Hungrig var bara förnamnet! OMG! Sen så gick jag och Ulle på dubbelpass på gymmet, först blev det "Body Styling" och efter det "Step Aerobic". Måste dock meddela att det inte var så jobbigt som det låter då passen där mer än "morgongympa" som jag kallar dem! Men steppen var lätt den jobbigaste hittills, fick upp flåset och svettades lite, måste dock erkänna att det känns i kroppen idag! Men det gillar vi! Nu så ska jag dricka upp mitt kaffe och borsta gaddarna för nu väntar skolan på mig! Pussåhej leverpastej!!


Sofie & Jag för längesen!

Halloween 2011

I måndags så var det Halloween party här i Steyr! Kvällen började hemma hos Ulle där vi fixade till det sista, både på oss och våra outfits! Tjejerna hade gjort dem i helgen när jag var i Budapest och snälla som de är fixade dem även till min! Man tackar så mycket! Nu undrar ni kanske vad vi klädde ut oss till? Men det tror jag redan att jag sagt, men i alla fall så var vi Julklappar! Å riktigt söta också för vi vann tävlingen ”The Best Outfit”. Men jag måste dock erkänna att många inte klädde ut sig och dem som gjorde det hade inte lagt ner så mycket tid. Men vi var faktiskt riktigt bra utklädda och söta, roliga, lustiga, tog mycket plats på dansgolvet, fick några elaka blickar, men även en hel del trevliga också ;) Det är jueh inte för intet som vi vann liksom, vad trodde ni egentligen?! Helt klart värda priset!




Kvällen bestod av förfest hos Ulle och sedan traskade vi upp till Hanna & Jessica när vi blev för många, ja Ulle har en väldigt liten lägge. Efter kortspelande hos H&J traskade vi ca 10 min till österikaren, Andreas. Väl där fick vi inte byta musse och josse blev kinkig. Men när man inte får lyssna på den musiken som man vill, ja då får man la sjunga den istället! Efter ett tag så traskade vi hem till H & J igen och satte på svensk musik. Ulle var så söt och satt och översatte låtarna till Umair, den enda killen som följde med oss tillbaka! När vissa gick till Sky Lounge så var jag, Hanna och Sara kvar och sjöng och dansade! Efter ett tag ville även vi visa upp våra snygga kostymer så vi gick över gatan och in på Sky Lounge. Typ direkt fick jag höra utav Jessica att vi var nominerade för våra outfits! Kvällen spenderades på Sky Lounge med både skratt, svett och tårar och avslutades vid fyra-tiden på det grekiska kebabhaket! Mmm, vad god kebaben var! Yummy yummy in my tummy, eller vad är det man säger?! Jag låter bilderna bjuda på resten, för tjaaoo en bild säger jueh mer än tusen ord ;)!!




Budapest - Orientering eller gång?

Hej alla trogna Essoj-läsare!

Er ordinarie skribent har gett mig tillåtelse att yttra några ord om vår efterlängtade helg tillsammans.
En weekend i Budapest var det alltså. Vädret var snäppet vassare än hemma i Sverige vilket i alla fall jag uppskattade extra mycket. Men väder är ju inte så intressant så här får ni en sammanfattning av helgen…

Torsdag:
Efter att ha tagit mig till Budapest från Växjö, med tåg, buss, flyg, buss (på fel håll), buss (på rätt håll), tunnelbana och till sist lite jogging med resväska, checkade jag in på hotellet som låg relativt centralt i staden. Väl där vägrade jag lämna rummet fram tills det att jag mötte upp Josefin på tågstationen vid elva på kvällen.

Fredag:
Vår första heldag startade vi med frukost på ett café. Faktiskt ganska gott. Sedan fortsatte vi med att sightseea oss igenom större delen av Pest-delen av Budapest. Vi såg den stora och riktigt fina Basilikan (Eller basilisken som Josefin kallade kyrkan ;)) och parlamentshuset, som också var väldigt fint. Vi vandrade också på Margareta-ön som låg mitt i Donau mellan Buda och Pest och en enda stor park. Josefin pratade här också om sina politiska åsikter (eller politik och politik, det var mest ett par saker hon var upprörd över ;)). När hon hade pratat klart och det var min tur att prata, då orkade hon inte prata politik längre… Ganska listigt, hon kanske trots allt skulle bli en bra politiker, min Josefin, hon har iaf bestämda åsikter haha ;).

Yesbox, efter det politiska sidospåret fortsatte vår dag med en tripp in på shopping-gatan där vi dock inte stannade särskilt länge denna dag, men det kommer ju fler dagar. J Och vi fikade säkert också, vi fikade en massa gånger. Totalt måste vi ha gått 367 mil under fredagen, eller iaf 1 mil. Helt sjukt vad vi gick!! ;)


Lördag:
Vi tog tunnelbanan till Buda-sidan och gick runt på Slottskullen. Vi såg slottet och en kyrka. Vi såg också ett asiatiskt par gifta sig och Josefin förstod inte varför de kvinnliga gästerna inte var mer uppklädda. ;) Vi fortsatte att gå såklart. Sen gick vi över till Pest-sidan igen och här fick vi utlopp för våra shopping-behov, eller mest Josefin. ;) På kvällen gick vi ut och käkade gott.


 

Söndag:
Eftersom varken jag eller Josefin varit i en Synagoga förut, passade vi på att besöka Europas största som alltså låg i Budapest. Förutom den vackra synagogan erbjöd stället också ett judiskt museum och en minnesplats. När vi skulle gå på vår rundvandring hade vi svårt att hitta en grupp så vi smet in i en som redan kommit halvvägs.;) Men vi lärde oss mycket ändå. Framförallt om Raol Wallenberg, den svenska diplomaten som räddade 100 000 judar under andra världskriget och sedan bara försvann när Sovjet misstänkte att han var en spion. Riktigt spännande och berörande. Efter det så fikade vi såklart. Och hör och häpna, jag drack faktiskt kaffe och det är inte var dag det har hänt under mitt liv. ;) Sen så gjorde vi slag i saken och letade efter ett tecafé som Sofie tipsat oss om (och Josse pratat om hela helgen ;)) men vi hittade tyvärr aldrig det, så det var faktiskt lite trist. Men vi åkte och badade istället. Under staden finns en massa varma källor som förser alla badhus med varmt vatten. Så vi njöt av 36 och 38 grader varmt vatten och badade till och med ute. Men vi trodde först vi kommit till ett dårhus. Bland annat blev vi runtskickade i hela badhuset bara för att få vars en handduk. Men när vi väl hittade rätt ställe fick vi inte handduk förrän vi hade badat. Helknasigt. Och på en skylt stod det ”Only men” men när jag kikade in var de enda jag såg typ fem stycken kvinnor. Haha. Vi avslutade helgen med att käka god pizza och sen bar det tyvärr hem på måndagsmorgonen.



Det var i alla fall en riktigt härlig helg och vi blev både bättre på att läsa karta och fick större benmuskler. Budapest var fint och mysigt men framförallt var det härligt att träffa min österrikare!

Tack för ordet! Peace out!
Johan


Update!

Jag lever med nöd och näppe! Efter en intensiv helg i Budapest, att vakterna på mataffären trott att jag snott mat i min stora resväska och en Halloween fest som slutade inpå småtimmarna så är jag äntligen på benen igen! Nu väntar en skön långpromenad med Sara för att snacka en massa skit! Update som helgen och gårdagen kommer senare idag!


RSS 2.0